Tillbyggd strandvilla på Värmdö

Har du funderat på att bygga till din villa? Här är ett exempel på en villa på Värmdö i Stockholm. Huset från 1980-talet är tillbyggd och den gamla delen ombyggd med ny planslösning. 

Inspirerande renovering för storfamiljen

Vår kund flyttade ihop sina två barnkullar i ett hus som han byggt själv på 1980-talet. Nu önskade han och hans nya storfamilj sig mer plats och egna rum för alla barn. Uppgiften var inspirerande för oss som arkitekter. Renovering, ombyggnad och tillbyggnad på samma gång.

Arkitektritad tillbyggnad

Att bygga till ett hus är inte enkelt, hur ska det se ut och vad passar in. Vår kund blev överraskad av svaret. Bygg till i ny stil och låt det gamla stå kvar som det är. Den nya delen med sitt måsvingetak blev kök och vardagsrum med fantastisk utsikt mot havet. Det gamla huset ruskades om ordentligt invändigt med ny planlösning. Alla barn har nu egna rum och vår kund ett fantastiskt nytt sovrum med walk-in closet. Badrummen har renoverats och byggts om. Nya takfönster ljussätter villans kärna. Tack vare smart tänkande och upprustning av den befintliga trappan har kostnaderna kunnat hållas ner och effekten av investeringen maximeras.

Tillbyggnad kräver bygglov

När exteriören på en villa byggs om och byggs till som i det här exemplet på Värmdö krävs bygglov. Ombyggnadsspecialisterna tar fram de handlingar som krävs för att få bygglov och utreder vad detaljplaner eller områdesbestämmelser ger för möjligheter i just ditt projekt.

Kontroll på kostnaderna 

När vår kund bestämt sig att gå vidare med den första skissen fick vi i uppdrag att göra bygglovansökan och i det här fallet bygghandlingar. Bygghandlingar är detaljerade ritningar och beskrivningar av hur ombyggnaden ska se ut och hur den ska utföras. Nivån på ritningarna står i relation till hur stort ansvar du som äger projektet vill att byggarna ska ta för de tekniska lösningarna. Genom att i förväg veta vad som ingår i ombyggnadsprojektet, hur det ska göras och med vilka produkter så blir det enkelt att handla upp byggare och ha kontroll på kostnaderna. Vi kan bistå med de handlingar som krävs för en trygg upphandling av entreprenörer och hjälpa till med kontraktsförslag.

En nöjd husägare

"Tillbyggnaden växer in i tomten på ett väldigt bra sätt. Det är en fantastisk skärgårdskontakt."

Patrik, Värmdö

Strandläge på Värmdö

Tillbyggd villa värmdö

Tillbyggd och ombyggd strandvilla på Värmdö. Den nya delen med kök och vardagsrum kompletterar den gamla från 80-talet.
Läs mer...

Bastu i skärgården

Nybyggd Bastu

En nybyggd bastu i Stockholms skärgård.
Läs mer...

Villa vid Edsviken

Nybyggd Bastu

En nybyggd villa i Sollentuna vid Edsviken.
Läs mer...

Erbjudande!

Vi ger dig en professionell bedömning av ditt projekts förutsättningar.

Kontakta oss för att diskutera ditt projekt.


Under semestertider finns vi tillgänliga på mail för att svara på dina frågor.

info@bygga-om.se

Kontakta oss -

så bokar vi ett förutsättningslöst möte tillsammans!

info@bygga-om.se
Växel 08-658 16 81

Länkar

Så här fungerar ROT-avdraget
Skatteverket

 
Läs mer om byggnadsregler
Boverket

Inspiration
Arkitektur
Form och design

Läs mer om bygglov i din kommun

Stockholm
Danderyd

Nacka

Täby

Sollentuna


 
 

Ombyggnadsspecialisterna, Vanadisvägen 24, 113 46 Stockholm, Tel 08-658 16 81, info@bygga-om.se