Villa i Sollentuna med utsikt mot Edsviken

Villa med utsikt

Ibland är det lika ekonomiskt att bygga nytt som att bygga om och till. Så var fallet för en familj som hittat sin drömtomt med utsikt mot Edsviken i Sollentuna norr om Stockholm. 

Villa optimerad för ljus och utsikt

Vår kund hade hittade en tomt med en fantastisk utsikt mot vattnet och naturen. På tomten stod ett äldre hus i dåligt skick, som de planerade att renovera och bygga till. Efterhand som vi tillsammans skissade på olika lösningar kom vi fram till att det var både enklare och billigare att bygga nytt. Familjen fick möjlighet att anpassa huset helt efter sina behov, samtidigt som vi utformade det för att passa in på tomten och ta till vara dess möjligheter. Resultatet blev en suterräng-lösning, med ett generöst och inbjudande entréplan med stora fönsterpartier som kan öppnas mot såväl utsikten som mot den skyddade terrassen. En trappa ned placerades gästsovrum, tv-rum och relax-avdelning.

Att arbeta med arkitekt

Att utforma ett nytt hus är roligt! Det ger möjlighet att hitta lösningar som är helt skräddarsydda efter dina egna behov och önskningar. I det här fallet handlade mycket av diskussioner mellan beställarna och oss om hur vi kunde utnyttja utsikten på bästa sätt. Vi ville skapa en trivsam och omhändertagen känsla, samtidigt som utsikten och öppenheten skulle vara närvarande i alla delar av huset. Genom att gå igenom och diskutera hur faniljen ville använda huset, rum för rum, så kunde vi jobba effektivt med utforma huset så att det uppfyllde alla deras önskemål.

En skräddarsydd lösning

Resultatet blev ett hus med en sammanhängande social del med kök och vardagsrum som vänder sig mot utsikten, och en privat del med sov- och badrum mot den insynsskyddade baksidan. Öppningsbara förnsterpartier från golv till tak gör att vardagsrum och kök nästan upplevs som uterum soliga sommardagar. Genom att använda trämaterial till fönsteromfattningar och indredningsdetaljer skapades också en varm och ombonad interiör. Det stora föräldrasovrummet inreddes med generösa garderober och egen fransk balkong. Badrummet gavs en ombonad karaktär med träinslag och ett stort fönster ovanför badkaret. Takljus låter ljus strömma ned till de inre delarna av huset och gör även dessa delar trivsamma och användbara.

Bygglov och upphandling 

När vi tillsammans med kunden kommit fram till en lösning som kändes rätt fick vi i uppdrag att göra bygglovansökan och även bygghandlingar. Bygglovshandlingarna skickas in till kommunen och ligger till grund för deras bygglov. Bygghandlingar är mer detaljerade ritningar och beskrivningar av hur ombyggnaden ska se ut och hur den ska utföras. Nivån på ritningarna står i relation till hur stort ansvar du som äger projektet vill att byggarna ska ta för de tekniska lösningarna. Genom att i förväg veta vad som ingår i byggnadsprojektet, hur det ska göras och med vilka produkter så blir det enkelt att handla upp byggare och ha kontroll på kostnaderna. Vi kan bistå med de handlingar som krävs för en trygg upphandling av entreprenörer och hjälpa till med kontraktsförslag.

Strandläge på Värmdö

Tillbyggd villa värmdö

Tillbyggd och ombyggd strandvilla på Värmdö. Den nya delen med kök och vardagsrum kompletterar den gamla från 80-talet.
Läs mer...

Bastu i skärgården

Nybyggd Bastu

En nybyggd bastu i Stockholms skärgård.
Läs mer...

Villa vid Edsviken

Nybyggd Bastu

En nybyggd villa i Sollentuna vid Edsviken.
Läs mer...

Erbjudande!

Vi ger dig en professionell bedömning av ditt projekts förutsättningar.

Kontakta oss för att diskutera ditt projekt.


Under semestertider finns vi tillgänliga på mail för att svara på dina frågor.

info@bygga-om.se

Kontakta oss -

så bokar vi ett förutsättningslöst möte tillsammans!

info@bygga-om.se
Växel 08-658 16 81

Länkar

Så här fungerar ROT-avdraget
Skatteverket

 
Läs mer om byggnadsregler
Boverket

Inspiration
Arkitektur
Form och design

Läs mer om bygglov i din kommun

Stockholm
Danderyd

Nacka

Täby

Sollentuna


 
 

Ombyggnadsspecialisterna, Vanadisvägen 24, 113 46 Stockholm, Tel 08-658 16 81, info@bygga-om.se