Vacker vindsvåning i Vasastan

Vår beställare flyttar tillbaka till sin större, ljusare vindslägenhet, med stor södervänd terrass, platsbyggt kök och bastu med utsikt över takåsarna.

Önskelista för renoveringen

Vår beställare fick tillfälle att utöka sin lilla vindsvåning med ett intilliggande förråd och såg chansen att skapa sin drömlägenhet. När vi träffades första gången hade han med sig en önskelista: terrass, stort kök, öppen spis, bastu, walk-in closet... Ett antal roliga möten senare hade våra arkitekter på Ombyggnadsspecialisterna tagit fram ett förslag som uppfyllde alla önskemålen. Bygglovsansökan skickades in och efter ett par veckor kom ett beviljat bygglov på posten. Dags för nästa steg!

En vindsbyggare anlitas

För att få in jämförbara priser för projektet så tog Ombyggnadsspecialisterna fram detaljerade ritningar som skickades ut till fyra byggare. Ritningarna angav allt, från dimensioner på stålbalkar till färg på kakelfogen. På så vis kunde vi vara säkra på att priserna vi fick var heltäckande och gick att jämföra med varandra. Efter några veckor återkom byggfirmorna med sina anbud. Efter att ha gått igenom anbuden tillsammans med beställarna fortsatte vi diskussioner med två av byggfirmorna. Efter några möten där tidplan, resurser och referensprojekt diskuterats, skrevs kontrakt mellan beställarna och en av byggfirmorna. Ombyggnadsspecialisterna tog hjälp av en jurist för att kontraktet skulle täcka alla oförutsedda händelser och ge maximal trygghet för beställarna.

Ombyggnaden sätter igång!

Bygget sätter så äntligen igång, ca fem månader efter det första mötet. Varje vecka hålls ett byggmöte, där byggarens platschef, beställarens kvalitetsansvarig och Ombyggnadsspecialiterna deltar. Vi tar upp eventuella oförutsedda problem och andra frågor som alltid dyker upp under ett bygge, men stämmer också av mot tidplanen. Efter varje möte skrivs ett protokoll, som dokumenterar vad som diskuterats och beslutats på mötet. Byggfirman är också ansvarig för att föra en dagbok, där de antecknar hur många arbetare som varit på plats, vilket arbete som utförts och även om det har varit några hinder för att utföra arbetet. Genom den strikta strukturen för uppföljningen av bygget så undviker man förseningar och extrakostnader, vilka ofta kan leda till konflikter. Bygget fortskrider helt enligt planerna, sånär som några mindre ändringar som beror på att man inte kunnat inspektera alla delar innan bygget satte igång. Fem månader efter byggstart kan vår beställare flytta tillbaka till sin större, ljusare vindslägenhet, nu med en stor södervänd terrass, ett platsbyggt kök och bastu med utsikt över takåsarna.

Vind i Vasastan

Ombyggt vindsbadrum

Ombyggd vind i Vasastan i Stockholm. 70 kvm totalrenoverad vind med nytt, badrum, kök och takterrass.
Läs mer...

Ombyggd råvind

Ombyggd och tillbyggd vind på Södermalm

Genom att köpa och förädla råvinden över den här lägenheten på Södermalm i Stockholm har vår kund dubblerat lägenhetsytan.
Läs mer...

Erbjudande!

Vi ger dig en professionell bedömning av ditt projekts förutsättningar.

Kontakta oss för att diskutera ditt projekt.


Under semestertider finns vi tillgänliga på mail för att svara på dina frågor.

info@bygga-om.se

Kontakta oss -

så bokar vi ett förutsättningslöst möte tillsammans!

info@bygga-om.se
Växel 08-658 16 81

Länkar

Så här fungerar ROT-avdraget
Skatteverket

 
Läs mer om byggnadsregler
Boverket

Inspiration
Arkitektur
Form och design

Läs mer om bygglov i din kommun

Stockholm
Danderyd

Nacka

Täby

Sollentuna


 
 

Ombyggnadsspecialisterna, Vanadisvägen 24, 113 46 Stockholm, Tel 08-658 16 81, info@bygga-om.se