Ombyggd råvind på Södermalm

Från ordinär trea till spektakulär vindsvåning i två plan på hippa Södermalm.

Vindsvåning i Sofo

I det här fallet var vi med från start till mål när beställaren byggde om sin ordinära trerumslägehet till en spektakulär vindsvåning i två plan efter att ha köpt råvinden.  Lägenheten har ett vackert kök med dubbel takhöjd och köksö. Fantastisk trappa med platsbyggd bokhylla och övervåning med, takkupor, öppen spis och takterrass. Badrummet vid huvudsovrummet har specialbyggda handfat och garderoberna ligger på en armlängds avstånd. Förebilderna är loftliving i New York. Den tuffa stilen passar ägarens livsstil.

Oväntade lösningar

Ingående samtal för att ta reda på vem ägaren är och vad han önskar sig är projektets startskott. Sedan mäter vi upp och gör ritningar på den befintliga lägenheten och råvinden. Skissar och undersöker möjligheterna för att förverkliga vindsdrömmen. Vi står till tjänst med idéer och formulerar visionen. Många gånger är svaret oväntat och inspirerande.

Bygglov och bestämmelser

För att bygga om en vind till lägenhet krävs bygglov, många gånger kan kommunens detaljplaner avgöra vad som går att göra i det enskilda fallet. Vi gör en bygglovansökan som passar detaljplanen och sköter kontakten gentemot kommunen. Varje specifikt fall prövas av kommunens handläggare när det gäller storlek på takterrass, antal takkupor, behov av hiss mm.

Byggnadsarbete på hög höjd

Byggandet är den största kostnaden vid alla byggprojekt. Eftersom kunden på Södermalm köpt detaljerade bygghandlingar av oss kunde han ta in priser från flera byggare.  Genom att jämföra priser på såväl material som arbete kunde han känna sig trygg med valet av byggare och hålla kontroll på kostnaden. I det här exemplet på vindsombyggnad var vi delaktiga hela vägen fram till slutbesiktning av färdigt bygge. Att vi som arkitekter följer bygget är en garanti för att slutresultatet överenstämmer med kundens visioner. 
 

Vind i Vasastan

Ombyggt vindsbadrum

Ombyggd vind i Vasastan i Stockholm. 70 kvm totalrenoverad vind med nytt, badrum, kök och takterrass.
Läs mer...

Ombyggd råvind

Ombyggd och tillbyggd vind på Södermalm

Genom att köpa och förädla råvinden över den här lägenheten på Södermalm i Stockholm har vår kund dubblerat lägenhetsytan.
Läs mer...

Erbjudande!

Vi ger dig en professionell bedömning av ditt projekts förutsättningar.

Kontakta oss för att diskutera ditt projekt.


Under semestertider finns vi tillgänliga på mail för att svara på dina frågor.

info@bygga-om.se

Kontakta oss -

så bokar vi ett förutsättningslöst möte tillsammans!

info@bygga-om.se
Växel 08-658 16 81

Länkar

Så här fungerar ROT-avdraget
Skatteverket

 
Läs mer om byggnadsregler
Boverket

Inspiration
Arkitektur
Form och design

Läs mer om bygglov i din kommun

Stockholm
Danderyd

Nacka

Täby

Sollentuna


 
 

Ombyggnadsspecialisterna, Vanadisvägen 24, 113 46 Stockholm, Tel 08-658 16 81, info@bygga-om.se